Новини 8 травня: наслідки чергової атаки РФ по енергооб'єктах, Сенниченка заочно заарештували

Середа, 8 травня 2024, 21:00 -

Про російську атаку по енергооб'єктах. Ворог атакував об’єкти енергетичної інфраструктури у 6 областях. У вечірні години можливе застосування обмеження споживання електроенергії.

Диспетчерський центр "Укренерго" вимушений обмежити енергопостачання промисловості та бізнесу з 18:00 до 23:00.

Після масованої атаки РФ по енергоінфраструктурі України 8 травня втрата генерації електроенергії є досить суттєвою - імпорт електроенергії з Європи не здатен повністю перекрити дефіцит в енергосистемі.

Про Одесу і зерно. Голова Одеської ОВА Олег Кіпер у серпні 2023 року видав наказ про посилення митного контролю в регіоні, який водив особливі правила для вивезення агропродукції на експорт з Одещини. По суті, на території регіону ввели окремі митні правила - не такі, як на всій іншій території України.

Реклама:

Про кошти від заморожених активів РФ. Постійні представники країн-членів Євросоюзу 8 травня схвалили передання надходжень від оподаткованих надприбутків заморожених російських активів Україні, що є останнім кроком для введення в дію цього механізму.

Про Raiffeisen. Австрійський Raiffeisen Bank International після тиску з боку Вашингтона, який вимагав скасувати угоду, відмовився від планів викупити за 1,5 млрд євро заморожені акції російського олігарха Олега Дерипаски в австрійській будівельній компанії Strabag.

Про Сенниченка. У вівторок слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому Голові Фонду державного майна України Дмитру Сенниченку.

Реклама:

Ексклюзив ЕП

Ера маленького інвестора. Чому українець з $5 тисячами стане головним гравцем на ринку нерухомості

Як змінюється інвестиційний ландшафт на ринку нерухомості в часи великої війни і куди можна вкласти 5-10 тисяч доларів та отримати прибуток?

"Кожен другий український стартап, що переїхав до Польщі, хоче повернутися". Міністр цифровізації Польщі

ЕП поговорила з польським міністром Кшиштофом Гавковським про українські ІТ-компанії та спеціалістів у Польщі, кібератаки з РФ, "Дію" та mObywatel, TikTok і Telegram.

Реклама: