НКРЕ знизила тарифи для "Енергоатому" та "Укргідроенерго"

Четвер, 15 листопада 2007, 13:50

Національна комісія з регулювання електроенергетики України зменшила тариф на продаж електроенергії НАЕК "Енергоатом" у зв’язку з перевиробництвом електроенергії. З 16 листопада до 30 листопада 2007 року тариф буде становити 8,29 коп. за 1 кВт/годину, з 1 до 31 грудня 2007 року - 9,02 коп. за 1 кВт/годину.

У результаті в листопаді та грудні прибуток "Енергоатому" має зменшитися на 80 млн грн. На засіданні НКРЕ представник компанії оголосив прохання до Комісії, аби тариф зменшували тільки з грудня, інакше під загрозою опиниться закупівля природного урану, виплати на створення фонду ядерного палива, а також зменшиться фінансування концерну "Укратомпром".

Також НКРЕ зменшила відпускний тариф енергогенеруючій компанії "Укргідроенерго". Так, із 16 листопада до 30 листопада 2007 року - до 2313 грн за 1 МВт потужності, з 1 грудня до 31 грудня – 5741, 2 грн за 1 МВт потужності.

Також НКРЕ затвердила механізм розрахунку фонду оплати праці для всіх обленерго. Відповідно до нього, зарплату працівників енергопостачальних компаній визначатимуть на рівні середньої зарплати в промисловості у відповідному регіоні. Згідно з новим механізмом переглянуть рівні заробітних плат для працівників усіх обленерго.

Реклама:
"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!