"АероСвіт" має намір "взяти на озброєння" літаки Boeing і Aerobus

Понеділок, 22 жовтня 2007, 18:53

Найбільший авіаперевізник пасажирів компанія "АероСвіт" має намір взяти в лізинг 3 літаки Boeing й 2 літаки Aerobus в 2008 році.

Про це на прес-конференції повідомив прес-секретар авіакомпанії Сергій Куций.

З його слів, авіакомпанія має намір взяти в лізинг улітку 2008 року 1 літак Boeing-677, 1 літак Boeing-737 й 2 літаки Aerobus-320, восени - ще 1 літак Boeing-737.

Куций додав, що, найімовірніше, ці літаки будуть використовуватися разом з авіакомпанією "Донбасаеро", а на хвості літака буде емблема альянсу "АероСвіта" й "Донбасаеро", яка зараз розробляється.

Реклама:

Куций зазначив, що, незважаючи на те, що "АероСвіт" одержить контрольний пакет в "Донбасаеро", бренди цих авіакомпаній буде збережено.

2 серпня "АероСвіт" домовився з Boeing про купівлю 14 літаків Boeing-737 NG до 2015 року.

Крім того, в 2008-2011 роках "АероСвіт" планує взяти в лізинг ще до 14 нових літаків Boeing-737 серії NG.

У лютому "АероCвіт" й "Донбасаеро" створили стратегічний альянс "Українська авіаційна група" (УАГ), що передбачає консолідацію технологічних, виробничих і комерційних ресурсів компаній.

У липні Донецька міська рада ухвалила рішення про реорганізацію "Донбасаеро", що є комунальним підприємством міськради, в однойменне товариство з обмеженою відповідальністю.

Рішення про реорганізацію "Донбасаеро" прийнято у зв'язку з тим, що авіакомпанія "АероCвіт" виграла конкурс на право стати інвестором КП "Донбасаеро", запропонувавши кращий інвестиційний проект з розвитку транспортної інфраструктури підприємства.

За рішенням сесії "АероCвіт" стане співзасновником новоствореного товариства з обмеженою відповідальністю, а внеском донецької влади в його статутний фонд стане майновий комплекс "Донбасаеро".

При цьому частка міськради в ТОВ становитиме 25,01%, решта - "АероCвіту".

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!