"Татнєфть" припинила поставки нафти на "Укртатнафту"

П'ятниця, 19 жовтня 2007, 14:15

Поставки нафти на ЗАТ "Укртатнафта" в п’ятницю припинено.

Про це "Економічній правді" стало відомо від поінформованого джерела на підприємстві.

Як повідомляла "ЕП", голова правління ЗАТ Сергій Глушко в п'ятницю заявив про силове захоплення підприємства.

Раніше стало відомо, що Сумський апеляційний суд залишив без зміни рішення Автозаводського районного суду Кременчука від 10 листопада 2004 року про відновлення Павла Овчаренка в посаді голови правління ЗАТ "Укртатнафта" (експлуатує найбільший в Україні Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.).

Реклама:

"Сумський апеляційний суд, що діє як касаційна інстанція за рішенням Верховного суду України, своїм визначенням від 29 серпня 2007 року залишив без зміни рішення Автозаводського районного суду Кременчука про відновлення Павла Володимировича в посаді глави правління "Укртатнафти", - сказав адвокат Павла Овчаренка Юрій Очепцов.

За словами адвоката, судові розгляди в різних інстанціях між Овчаренком й "Укртатнафтою" тривають із 2004 року.

Він також відзначив, що Крюковський районний суд Кременчука 26 вересня 2007 року прийняв додаткове рішення про видачу виконавчого приписання про неперешкоджання всіма посадовими особами підприємства реалізації рішення суду.

15 вересня 2004 року Равіль Муратов, який займав на той час посаду голови наглядової ради (НС) "Укртанафти", відсторонив Овчаренка від посади голови правління компанії. 22 вересня 2004 року НС "Укртатнафти" у Москві вирішив звільнити Овчаренка й призначив в.о. голови правління С.Глушко, який пізніше був затверджений на посаді голови.

Українська сторона в особі національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" протягом декількох років заперечувала правомірність передачі 18,296% акцій "Укртатнафти" двом компаніям - Seagroup International Inc. (США) і AmruzTradingAG (Швейцарія).

У результаті наприкінці травня цього року на користь НАКу було списано спірний пакет, який належав іноземним акціонерам Seagroup International і Amruz Trading, що збільшило пакет "Нафтогаз України" з 43,054% до 61,346%.

Це викликало протест із боку російських акціонерів з Татарстану, які донедавна контролювали в цілому більше 55% акцій "Укртатнафти": міністерству майна й земельних ресурсів Татарстану належало 28,778% акцій ЗАТ, ВАТ "Татнєфть" - 8,613% акцій, 18,296% акцій - дружнім "Татнєфті" компаніям Seagroup International і Amruz Trading.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!