Зубков поручився за Газпром

П'ятниця, 19 жовтня 2007, 17:04

Прем’єр-міністр РФ Віктор Зубков заявив, що ВАТ Газпром виконає усі домовленості, досягнуті з білоруською стороною.

"Я вважаю важливим забезпечення виконання всіх домовленостей, завіряю, що Газпром виконує і виконуватиме свої зобов’язання в повному обсязі", - заявив Зубков у п’ятницю в ході російсько-білоруських переговорів у розширеному складі в Мінську.

Відносно постачань російської нафти й транзиту нафти через територію Білорусії, російський прем’єр повідомив, що Росія налаштована на продовження конструктивної взаємодії.

Реклама:

"Підтверджую, що Росія готова розглянути прохання Білорусії про збільшення постачань нафти до передбаченого паливно-енергетичним балансом двох країн рівня за наявності технічних можливостей трубопровідної системи", - сказав Зубков.

Він зазначив, що ключовими завданнями у двосторонній співпраці є збереження позитивної динаміки торговельно-економічних відносин.

"Нами зроблені кроки зі зміцнення економічного фундаменту співпраці на основі сучасних ринкових реалій", - сказав Зубков.

За його словами, товарообіг двох країн за січень-серпень збільшився більш ніж на 22%, перевищивши 15 млрд. доларів США. "Особливо наголошу на прискорених темпах зростання білоруського експорту, що збільшився на 28,3% і склав 5,5 млрд. доларів", - підкреслив прем’єр.

Російський експорт за цей час збільшився на 19,6%, склавши більше 10 млрд. доларів. "Проте залишається немало завдань, над якими потрібно серйозно попрацювати, необхідно реалізувати домовленості в повному обсязі, в першу чергу, з демонтажу окремих обмежувальних заходів у взаємній торгівлі", - продовжив Зубков.

За його словами, це дозволить успішніше вирішити задачу з формуванню єдиного економічного простору на двосторонній основі й у рамках ЄврАзЕс.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!