В Україні може статися техногенна катастрофа?

П'ятниця, 12 жовтня 2007, 11:21

Керівництво державного підприємства Нікопольський трубний завод (Дніпропетровська область) заявляє про загрозу техногенної катастрофи у зв’язку з відсутністю фінансування підприємства, повідомив головний інженер підприємства Анатолій Ткач.

За інформацією Ткача, процес підготовки підприємства до приватизації затягується, а у зв’язку з початком процедури банкрутства завод не має можливості вести господарську діяльність.

Водночас, підприємство має об’єкти підвищеної небезпеки - сховище аміаку і азотно-водневий комплекс, які вимагають проведення спеціальних заходів для попередження загрози життю і здоров’ю населення. За даними Ткача, зараз на підприємстві зберігається близько 10 тонн аміаку.

Реклама:

"Якщо люди припинять обслуговування у зв’язку з тим, що не виплачується зарплата, може бути техногенна катастрофа. Розрив ємкості або запобіжні клапани, які можуть не спрацювати, - і підуть викиди в атмосферу. Хмара, залежно від вітру, якщо піде у бік населеного пункту - жертви будуть дуже великі", - сказав він.

Ткач також повідомив, що, у зв’язку з боргами підприємства, небезпечне виробництво в даний час знеструмлене, відключене від водопостачання і телефонного зв’язку.

Нагадаємо, близько 100 працівників заводу пікетували прохідну з вимогою припинити банкрутство підприємства.

Пікетувальники заявляли, що завод спеціально доводять до банкрутства, вони також вимагали виплати заборгованості по зарплаті.

Станом на 1 жовтня борг по зарплаті становить 3,5 млн. гривень.

Раніше Господарський суд Дніпропетровської області порушив справу про визнання банкротом Нікопольського трубного заводу за заявою кредитора - товариства з обмеженою відповідальністю Торговий дім Нікопольський трубний завод.

Нікопольський трубний завод створений у 2003 році на базі одного з цехів Нікопольського південнотрубного заводу.

Основна продукція підприємства - тонкостінні і особливо тонкостінні труби з неіржавіючої і титанової сталі, які використовуються у високотехнологічних галузях промисловості, зокрема в авіації.

Корреспондент.нет з посиланням на "Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!