США довели дефіцит бюджету до найнижчого за п'ять років рівня

П'ятниця, 12 жовтня 2007, 11:54

Адміністрація президента США Джорджа Буша оголосила результати 2007 бюджетного року. Виявилось, що бюджетні витрати перевищили доходи всього на 162,8 мільярда доларів. Це найнижчий показник бюджетного дефіциту Сполучених Штатів за останні п'ять років.

У Білому домі скорочення дефіциту пояснюють зниженням податкового навантаження, яке позитивно вплинуло на зростання економіки і забезпечило високі бюджетні доходи. В той же час чиновники попереджають про небезпеку нестримуваного зростання витрат на соціальне і медичне страхування.

І витрати і доходи бюджету були рекордними і склали 2,73 і 2,57 трильйона доларів. На оборону, включаючи витрати на війну, було витрачено 529,9 мільярда доларів. На відсотки по держборгу пішло ще 430 мільярдів доларів.

У лютому передбачалося, що бюджетний дефіцит буде на 81 мільярд доларів більше. Нинішній дефіцит складає 1,2% ВВП США. Це менше середнього показника за останні сорок років. Очікується, що в 2008 році дефіцит скоротиться до 155 мільярдів доларів, а потім може знову зрости.

Реклама:

Варто відзначити, що в серпні 2007 року головний фінінспектор США Девід Уокер піддав різкій критиці "безвідповідальну бюджетну політіку" держави. Він попередив про кризу систем соціального і пенсійного забезпечення, що загрожує через кілька десятків років, а також неможливість розплатитися з боргами.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!