"Укрспирт" оцінює зростання собівартості горілки

П'ятниця, 12 жовтня 2007, 13:23

Державний концерн спиртової й лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" оцінює збільшення собівартості виробництва горілки на 0,2-0,25 гривень на 1 пляшку ємністю 0,5 літра при підвищенні ціни на спирт класу "Люкс" на 18-22%, або на 10-11 гривень до 62-65 гривень/дал.

Про це сказано в повідомленні "Укрспирту".

За розрахунками спиртових заводів, в 4 кварталі поточного року відпускна ціна на зерновий спирт класу "Люкс" на внутрішньому ринку має становити 62-65 гривень/дал, при цьому істотного підвищення ціни на спирт з іншої сировини не прогнозується.

Таке підвищення цін на спирт "Люкс" виробники спирту насамперед пов'язують із зростанням витрат на закупівлю зерна, оскільки його вартість, з урахуванням транспортних витрат, зросла на 23% у четвертому кварталі порівняно з попереднім.

Реклама:

Концерн "Укрспирт" підкреслив, що в разі збереження цін на спирт у четвертому кварталі 2007 року на рівні третього кварталу спиртова галузь одержить збитки в розмірі понад 26 млн. гривень, при цьому деякі спиртзаводи будуть змушені зовсім припинити виробництво спирту.

Як повідомлялося, асоціація "Союз оптовиків і виробників алкоголю й тютюну" (СОВАТ) прогнозує зростання ціни на горілку в роздробі на 2 гривні/пляшка при підвищенні "Укрспиртом" ціни на спирт до 62 гривень/дал.

СОВАТ виступає проти надання Міністерству аграрної політики права встановлювати граничний рівень оптово-відпускних цін на етиловий спирт.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!