Найбагатшими німцями стали засновники мережі дешевих супермаркетів

Середа, 10 жовтня 2007, 12:48

Німецьке видання Manager Magazin сьомий раз опублікувало рейтинг найбагатших жителів Німеччини.

Відповідно до опублікованого 9 жовтня щорічному рейтингові журналу Manager Magazin, список мільярдерів у Німеччині збільшився до небачених розмірів: у даний час у нього входить 122 імені.

Перші два рядки в рейтингу вже протягом багатьох років міцно закріплені за засновниками мережі дешевих супермаркетів Aldi - братами Карлом і Тео Альбрехтами (Karl und Theo Albrecht), майно яких оцінюється в 17,5 і 17 мільярдів євро відповідно. На почесному третім місці за підсумками цього року з капіталом у 12,5 мільярда євро розташувалася родина Порше (Porsche). Доречі, цікаво, що торік власники знаменитого автомобільного концерну займали "усього лише" восьмий рядок рейтингу.

Реклама:

Четверту позицію в списку Manager Magazin зайняв німецький підприємець Дітер Шварц (Dieter Schwarz), власник торговельних мереж Lidl і Kaufland. Його майно, за інформацією видання, становить10,3 мільярди євро. На п'ятому місці розташувалися родини Берінгер (Boehringer) і фон Баумбах (von Baumbach) - власники фармацевтичного концерну Boehringer Ingelheim. Кожна родини має у своєму розпорядженні капітал у розмірі 9,75 мільярда євро.

Сьомий рядок рейтингу зайняла Сюзанн Клаттен (Susanne Klatten), власниця частки активів концерну BMW, чий капітал дорівнює 8,75 мільярда євро. Восьма позиція дісталася засновникові фірми SAP Хассо Платнеру (Hasso Plattner - 6,55 мільярда), а дев'ята - його партнерові, ще одному співзасновникові SAP Дітмару Хоппу (Dietmar Hopp - 6,3 мільярди).

Що стосується найбагатших родин Німеччини, капітал яких складно приписати конкретним особам, то тут перша трійка виглядає так:

1 місце: 25 мільярдів євро - родина Бреннінкмайер (Brenninkmeijer), власники підприємство з виробництва одягу C&A.

2 місце: 15 мільярдів євро - родина Ханіель (Haniel), власники холдингової компанії Metro.

3 місце 7,5 мільярда євро - родина Хенкель (Henkel), власники виробника хімічної продукції концерну Henkel.

"Німецька хвиля"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!