"Газ України" не відключатиме газ чотирьом підприємствам

Четвер, 9 серпня 2007, 11:49

ДК "Газ України" відкликала доручення щодо відключення 4 підприємств ТЕК.

Про це "ЕП" повідомила прес-служба компанії.

У зв’язку з проведенням попередньої стопроцентної оплати грошовими коштами за необхідні обсяги природного газу на серпень теплопостачальними підприємствами КВП "Комсомольськтеплоенерго" (Полтавська обл.), "Залізничтеплоенерго" (м. Львів), "Львівтеплоенерго" та "Хмельницьктеплоенерго", ДК "Газ України" відкликала надані раніше доручення підприємствам з газопостачання та газифікації про відключення від газопостачання цих підприємств ТЕК.

У той же час, ДК "Газ України залишила в силі надані раніше доручення підприємствам з газопостачання та газифікації відключити від постачання природного газу підприємства ТЕК-боржників.

Реклама:

За дорученнями Компанії у міжопалювальний період через значну заборгованість було відключено від газопостачання 41 підприємство ТЕК.

Ці доручення компанія залишила в силі у зв’язку з виконанням рішення НАК "Нафтогаз України" від 31 липня 2007 р., згідно з вимогами якого природний газ із 1 серпня п. р. реалізується лише тим підприємствам, що не мають заборгованості перед Компанією за спожитий з початку 2007 р. газ та забезпечують за нього стовідсоткову попередню оплату грошовими коштами або надають банківську гарантію щодо такої оплати.

Всього з початку 2007 р. підприємства ТЕК заборгували за газ перед ДК "Газ України" 884 млн. грн. (рівень розрахунків - 77%). Серед найбільших боржників – теплопостачальні підприємства Дніпропетровської (борг з початку 2007 р. – 226,2 млн. грн., рівень розрахунків – 54%), Харківської (136,8 млн. грн., 69%), Донецької (114,7 млн. грн., 79%), Луганської (90,9 млн. грн., 67%), Херсонської (28,4 млн. грн., 43%), Одеської (26,6 млн. грн., 84%), Чернігівської (21,1 млн. грн., 81%) та деяких інших областей.

ДК "Газ України" наголошує, що значна заборгованість підприємств ТЕК перед компанією значно ускладнює підготовку до нового опалювального сезону 2007-2008 рр. та ставить під загрозу виконання НАК "Нафтогаз України" зовнішньоекономічних контрактів із закупівлі палива. Компанія надаватиме необхідні обсяги природного газу лише тим підприємствам, які проводять повні розрахунки за нього та здійснюють стовідсоткову попередню оплату.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!