Держкомрезерв хоче забрати 5 підприємств ДАК "Хліб України"

Понеділок, 6 серпня 2007, 19:25

Державний комітет України по державному матеріальному резерві (Держкомрезерв) ініціює передачу йому п'яти підприємств державної акціонерної компанії (ГАК) "Хліб України".

"Діючи в правовому полі, ми ініціюємо передачу комітетові ще п'яти підприємств (ДАК "Хліб України")", - сказав голова Держкомрезерву Віктор Кириченко в інтерв'ю щотижневику "Бізнес", опублікованому в понеділок.

За його словами, "Хліб України" має заборгованість перед Держкомрезервом за поставлене раніше зерно в розмірі 300 млн. грн.

При цьому Кириченко відзначив, що в 1999 році ДАК передала комітету 28 комбінатів хлібопродуктів, а пізніше виступила з ініціативою зарахувати в такий спосіб виниклу заборгованість.

Реклама:

"Але це сумнівний крок, оскільки в результаті збільшуються основні фонди Держкомрезерву, але не його запаси", - сказав він.

При цьому глава Держкомрезерву сказав, що після передачі ще п'яти підприємств ГАК комітет не буде заперечувати проти списання її боргів. "Передача підприємств дасть нам можливість покрити всю територію України при заготівлі зерна", - додав  Кириченко.

При цьому він уточнив, що рішення про передачу підприємств може ухвалити тільки Верховна Рада.

ДАК "Хліб України" створена постановою уряду від 22 серпня 1996 року. У її склад входять 82 підприємства. Річні потужності ДАК по виробництву борошна складають 1,423 млн. т, круп - 76,4 тис. т, комбікормів - 848 тис. т. Потужності по збереженню зернових складають 4,833 млн т, пропускна здатність портових елеваторів - 2,1 млн тонн у рік.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!