Оператори будуть зберігати прямі номери своїх абонентів

Середа, 29 серпня 2007, 12:03

Оператори мобільного зв'язку мають намір зберегти надання послуги прямого номера для своїх абонентів без зміни номерів існуючих користувачів.

Про це повідомили прес-служби операторів.

"Компанія МТС-Україна надає послугу прямого номера всім бажаючим абонентам, і ми будемо й надалі надавати її тим нашим абонентам, які хочуть нею скористатися. Зміни щодо умов оплати, які були внесені компанією до правил надання послуги прямого номера, були викликані змінами нормативного регулювання", - сказала прес-секретар відділу зв'язків із громадськістю "Українського мобільного зв'язку" (бренд МТС) Олена Городецька.

Городецка також зазначила, що більше ніяких змін не планується і усі абоненти УМЗ зможуть продовжити користуватися послугою прямого номера у звичайному режимі.

Реклама:

За словами начальника сектора зі зв'язків зі ЗМІ компанії "Київстар" Віктора Гоцуленка, внаслідок зміни регуляторної ситуації на ринку телекомунікацій і прийняття ряду нормативно-правових актів, що забороняють операторам телекомунікацій використовувати фіксовані номери при наданні послуг мобільного зв'язку, компанія для забезпечення прав абонентів увела нову послугу фіксованого зв'язку "Прямий міський номер".

За словами начальника департаменту зовнішніх і корпоративних зв'язків оператора "Астеліт" (бренд life:) Оксани Рудюк, для абонентів також не відбудеться ніяких змін з наданням прямих номерів.

"На нас рішення від 1 вересня не поширюється, тому що ми не орендуємо прямі номери. У нас є наш ресурс фіксованих номерів, а також ліцензія на надання фіксованого зв'язку", - сказала Рудюк.

life:) надає абонентам послугу прямого номера в Києві, Одесі, Дніпропетровську, Харкові, Донецьку й Сімферополі.

Як повідомлялолося, відповідно до законодавства, з 1 вересня припиняється надання прямих номерів рухомого зв'язку.

Оператори мобільного зв'язку компанії "Київстар" і УМЗ увели фіксовану вартість 1,2 гривні за хвилину переадресації дзвінків із прямих фіксованих номерів на мобільні з 1 вересня.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!