Через мера місто може залишитися без тепла зимою – "Газ України"

Четвер, 23 серпня 2007, 11:32

Безвідповідальні дії міського голови Калуша (Івано-Франківська обл.) Ігоря Насалика загрожують зривом опалювального сезону 2007-2008 рр. у місті.

Про це йдеться в заяві ДК "Газ України", текст якої має "ЕП".

В заяві повідомляється, що заборгованість перед ДК "Газ України" за спожитий з початку 2007 р. газ ДП "Калуська ТЕЦ" складає 3,4 млн. грн.(рівень розрахунків у 2007 р. – 37%), КП "Водотеплосервіс" - 1,1 млн. грн. (рівень розрахунків – 59%).

Незадовільним, на думку "Газу України", є рівень виконання цими підприємствами графіка погашення накопиченої з початку року заборгованості, який було складено на міжопалювальний період та погоджено у міській раді Калуша. Так ДП "Калуська ТЕЦ" виконала графік на 0%, КП "Водотеплосервіс" - на 73%.

Реклама:

"За цих умов є незрозумілою позиція міського голови Калуша Насалика, який дистанціювався від вирішення проблем погашення заборгованості за природний газ ДП "Калуська ТЕЦ" і КП "Водотеплосервіс"… Насалик ігнорує наради у НАК "Нафтогаз України" та ДК "Газ України" з питань погашення заборгованості і забезпечення газом підприємств ТКЕ міста", - йдеться у заяві компанії.

"У разі непроведення термінових розрахунків з ДК "Газ України" за спожитий протягом 2007 року газ, Компанія пропонує ДП "Калуська ТЕЦ" та "КП "Водотеплосервіс" для виробництва теплової енергії перейти на інші види палива", - наголошують у "Газі України".

ДК "Газ України" відзначає загалом незадовільний стан розрахунків у поточному році теплопостачальних підприємств Івано-Франківської області за спожитий природний газ. Якщо середній в Україні рівень розрахунків підприємств ТКЕ з початку 2007 р. становить 78% (борг – 848 млн. грн.), то у Івано-Франківській обл. – 74% (борг – 13,3 млн. грн.).

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!