У Китаї заборонили використовувати ніки в блогах

Четвер, 23 серпня 2007, 14:04

Китайське державне інформаційне агентство Сіньхуа повідомляє, що відповідно до нових урядових постанов, які регулюють сферу Інтернету й масових комунікацій, власникам сервісів блогів, розташованих у китайському сегменті Інтернету, забороняється надавати блоги користувачам, що не залишили при реєстрації свої повні персональні дані, реєстрація користувачів під стандартними для інтернету нікнеймами тепер заборонена.

Крім того, нова постанова також забороняє й анонімне коментування записів в онлайн-щоденниках, передає Security Lab.

Сіньхуа повідомляє, що на сьогодні всі 10 основних китайських сервісів блогів уже погодилися з новими правилами роботи. Разом із тим, агентство відзначає, що для китайців форуми й блоги залишалися єдиною можливістю привселюдно висловити свою точку зору.

На сьогодні КНР є другою країною за кількістю інтернет-користувачів (137 млн. осіб), поступаючись лише США. За оцінками регулювальних органів у Китаї налічується близько 30 млн. блогерів і близько 100 млн. осіб, що відвідують блоги.

Реклама:

Як інформацію, що потрібно вказати для ведення блога в китайському Міністерстві інформаційної індустрії зажадали реальне ім'я людини, її фактичну адресу проживання, контактні дані (телефон, email). Разом із тим, всі ці дані не повинні бути розміщені в мережі, однак оператор блога зобов'язаний їх мати й надати на вимогу влади.

У Міністерстві відзначають, що провайдерам уже почали розсилати докладний список вимог і дадуть якийсь час на їхню технічну реалізацію.

Фокус

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!