Україна пустила британську CBM Oil на шельф Чорного моря

Четвер, 16 серпня 2007, 14:34

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" і компанія CBM Oil (Великобританія) підписали меморандум про наміри щодо співробітництва з метою геологічного вивчення з дослідно-промисловою розробкою нафтогазоносних надр на шельфі Чорного моря.

Про це повідомила прес-служба "Нафтогазу України".

Меморандум підписали голова правління НАК Євген Бакулін і голова правління CBM Oil Майкл Берчелл.

Відповідно до повідомлення, на першому етапі реалізації проекту CBM Oil планує інвестувати 25-30 млн. доларів у буріння розвідувальних свердловин на структурі Гордієвича (шельф західної частини Криму).

Реклама:

"У разі виявлення запасів вуглеводнів сторони розглянуть можливість створення спільного підприємства або укладання договору про спільну інвестиційну діяльність", - сказано в повідомленні.

Прес-служба зазначає, що співробітництво "Нафтогаза України" й CBM Oil щодо розробки української частини шельфу Чорного моря надасть можливість залучення сучасних технологій геологорозвідки й буріння, а фінансування проекту з боку іноземного інвестора буде сприяти активізації освоєння Чорноморського шельфу й збільшенню видобутку вуглеводнів в Україні.

Як повідомляло агентство, у листопаді 2006 року був погоджений проект угоди про спільну операційну діяльність між компанією "Чорноморнафтогаз" й CBM Oil, однак без затвердження цієї угоди інвестиційним комітетом і правлінням Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" спільна діяльність не може бути включена у виробничий план "Нафтогазу України".

У травні 2007 міністр палива й енергетики Юрій Бойко й Берчелл домовилися про створення робочої групи для розробки пакета документів зі співробітництва СВМ Оil з українськими компаніями в сфері освоєння шельфу Чорного моря.

Компанія CBM Oil була заснована в 2004 році для розробки перспективних проектів на Каспійському, Чорному й Середземному морях.

Один із пріоритетних напрямків діяльності компанії - спільна робота на території країн СНД.

Зараз CBM Oil активно веде переговори з державною нафтовою компанією Азербайджану щодо укладання угоди про поділ прибутку по блоці прибережних родовищ у Каспійському морі.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!