Бойко наполягатиме на виплаті дивідендів "Укрнафтою" й " Укргаз-Енерго"

Четвер, 16 серпня 2007, 16:54

Міністерство палива та енергетики України має намір виконати рішення уряду про порядок розподілу підконтрольних державі підприємств і буде наполягати на виплаті дивідендів, зокрема, найбільшою нафтовидобувною компанією ВАТ "Укрнафта" і найбільшою газопостачальною компанією ЗАТ "Укргаз-Енерго".

Про це повідомив перший заступник міністра палива та енергетики Вадим Чупрун у четвер у Харкові.

"Є затверджені бюджетом параметри розподілу прибутку. Їх треба виконувати", - сказав він.

У той же час Чупрун повідомив, що поки остаточної домовленості про такий розподіл прибутку з недержавними акціонерами "Укрнафти" і "Укргаз-Енерго" не досягнуто. За його словами, черговий раунд переговорів із приватними акціонерами "Укрнафти" очікується в першій декаді вересня.

Реклама:

Як повідомлялося, акціонери "Укрнафти" і "Укргаз-Енерго" на своїх зборах не змогли ухвалити рішення щодо розподілу прибутку, перенісши рішення цього питання на пізніший термін.

Чистий прибуток "Укрнафти" за підсумками 2006 року склав 2 млрд 412 млн 560 тис. грн, що на 29% (на 542,4 млн грн) більше, ніж в 2005 році.

Чистий прибуток "Укргаз-Енерго" за 2006 рік склав 865,563 млн грн, дохід від реалізації товарів, робіт і послуг - 16,8 млрд грн, платежі в державний і місцевий бюджети, а також цільові фонди - 4,126 млрд грн.

Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з акціонерами Приватбанку (Дніпропетровськ), - порядку 42% акцій АТ. Проте контролюється підприємство групою Приват, співвласником якої є бізнесмен Ігор Коломойський.

"Укргаз-Енерго" створено в лютому 2006 року. "Нафтогазу України" і газовому трейдеру RosUkrEnergo AG (Швейцарія) належить по 50% акцій товариства.

Управління "Нафтогазом України" здійснює Мінпаливенерго.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!