"Нафтогаз" звинувачує Полтавську облраду в зриві програми видобування газу

Четвер, 16 серпня 2007, 18:37

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" обвинувачує Полтавську обласну раду в бездіяльності при узгодженні матеріалів для одержання компанією "Укргазвидобування" спеціальних дозволів на геологічне вивчення площ і родовищ.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Вона роз'яснює, що у зв'язку із закінченням терміну дії спеціального дозволу на геологічне вивчення Горобцівсько-Відрадненської площі дочірня компанія "Нафтогазу України" "Укргазвидобування" змушена була припинити видобування газу на Горобцівському родовищі.

Матеріали для продовження терміну дії дозволу були відправлені в облраду у квітні, а в червні компанія одержала позитивні висновки державної адміністрації.

Реклама:

"Однак це питання на розгляд сесії обласної ради так і не виносилося", - сказано в повідомленні.

Компанія підкреслює також, що, якщо Полтавська облрада не ухвалить необхідні узгодження, "Укргазвидобування" буде змушена припинити видобуток газу на Джерельному родовищі.

Аналогічна ситуація з матеріалами на геологічне вивчення Кошевойської і Східно-Яблунівської площ, а також на розширення меж спецдозволу на видобування вуглеводнів Машівського родовища.

"Це свідчить про системну диверсію з боку керівництва Полтавської ради, направлену на згортання газовидобування в регіоні й втрату жителями газоносних регіонів робочих місць", - сказано в повідомленні.

"Нафтогаз України" також заявляє, що виконує свої соціальні зобов'язання, однак не має наміру фінансувати потреби місцевих чиновників.

"Нафтогаз України" не буде фінансувати корупційних чиновників Полтавщини, які фактично шантажують Компанію", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, в І півріччі "Укргазвибодування" ввела в експлуатацію 35 свердловин, з них 29 газових й 6 нафтових.

В 2006 році "Укргазвидобування" увела в експлуатацію 68 свердловин, збільшивши видобуток газу на 0,4% до 14,708 млрд. куб. м; видобуток нафти на 2,9% до 820,7 тис. тонн.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!