Ющенко ввів у дію рішення, яким РНБО скасувала фінансування виборів

Середа, 15 серпня 2007, 16:07

Президент Віктор Ющенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 20 липня про скасування рішення РНБО від 5 квітня щодо суспільно-політичної ситуації та невідкладних заходів із забезпечення конституційних прав громадян.

Відповідний указ за підписом Ющенка від 15 серпня розміщений на сайті президента.

Цим же указом визнано таким, що втратив чинність указ президента від 6 квітня про введення в дію рішення РНБО, ухвалене 5 квітня.

Як відомо, 5 квітня цього року РНБО ухвалила рішення, яким зобов’язала державні структури готуватись до дострокових виборів до Верховної Ради, а Кабінет міністрів – виділити кошти на фінансування парламентських виборів.

Реклама:

20 липня РНБО одноголосно вирішила скасувати своє рішення "Про суспільно-політичну ситуацію та невідкладні заходи щодо забезпечення конституційних прав громадян України" від 5 квітня.

Таке рішення було ухвалене з урахуванням того, що указ Ющенка про дострокове припинення повноважень Верховної Ради від 2 квітня втратив чинність, а також зважаючи на досягненя домовленостей президентом, спікером парламенту та прем’єр-міністром від 27 травня щодо проведення виборів 30 вересня.

Також РНБО ухвалила запропонувати президентові визнати таким, що втратив чинність, його указ від 6 квітня про введення в дію відповідного рішення Ради від 5 квітня.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!