Ющенко відмінив постанову Януковича про створення "Укратомпрому"

Вівторок, 14 серпня 2007, 10:52

Президент Віктор Ющенко призупинив дію постанови Кабінету міністрів про створення державного концерну "Укратомпром" від 29 грудня 2006 року й направив подання в Конституційний суд відносно цієї постанови.

Про це повідомляє прес-служба глави української держави в понеділок.

Як відзначається у відповідному указі, постанови уряду від 29 грудня 2006 року "Про вдосконалення управління атомно-промисловим комплексом" щодо створення концерну, і від 14 березня 2007 року про затвердження уставу концерну передбачають створення державного концерну "Укратомпром" як господарського об'єднання державних підприємств й організацій, які, відповідно до закону "Про перелік об'єктів права державної власності", не підлягають приватизації.

На думку президента, створення "Укратомпрома" "уможливлює відчуження з державної власності переданого концерну його учасниками майна".

Реклама:

В указі також відзначається, що постанови уряду суперечать закону "Про основи національної безпеки України", а також Конституції, зокрема ст. 17 Основного закону відповідно до якої "забезпечення економічної безпеки держави є найважливішою функцією".

Указ вступає в дію від дня опублікування.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!