"Укрзалізниця" отримала $550 млн. на добудову й модернізацію

Вівторок, 14 серпня 2007, 11:15

Державна адміністрація залізничного транспорту "Укрзалізниця" залучила кредит Barclayas Capital Bank на суму понад $550 млн. під ставку LIBOR плюс 2,5 % річних.

Про це повідомила прес-служба "Укрзалізниці", пише "Дело" з посиланням на "Reuters".

"На рахунок Укрзалізниці надійшли кредитні кошти від Barclayas Capital Bank. Кредит... буде використано на фінансування добудови мостового переходу через ріку Дніпро в Києві, модернізацію шляхового господарства і придбання нового рухомого складу", - йдеться в прес-релізі, розміщеному на сайті уряду.

У повідомленні не зазначений термін, на який виділено кредит, однак зазначається, що кошти отримані без залучення державних гарантій.

Реклама:

"Такі вигідні умови українські підприємства раніше отримували тільки під державні гарантії. Однак, "Укрзалізниця" змогла самостійно досягти лояльності банкірів", - сказано в повідомленні.

На сайті "Укрзалізниці" говориться, що мостовий перехід, зведення якого почалося в 2004 році, має бути введений в експлуатацію навесні 2008 року. На будівництво уже витрачено понад $400 млн.

Прес-служба не уточнює джерела раніше вкладених коштів.

Під управлінням "Укрзалізниці" знаходяться залізничні колії довжиною близько 30 тис. кілометрів по всій Україні. Галузь щорічно забезпечує перевезення понад 300 млн. тонн вантажів і близько 500 млн. пасажирів.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!