Білоруські бізнесмени намагаються захиститися від сваволі влади

Вівторок, 14 серпня 2007, 19:56

Білоруські бізнесмени, що постраждали від дій чиновників, почали створювати комітети самооборони, повідомив лідер кампанії "За вільний розвиток підприємців" Віктор Горбачов.

Ці структури покликані захистити підприємців від сваволі регіональної влади, яка останнім часом все частіше відбирає у них товар.

Зокрема, комітети будуть попереджати бізнесменів про початок перевірок. Як ще вони мають намір боротися з корисливими чиновниками, поки не повідомляється.

"В останні два тижні відбувається повне свавілля, у людей забирають усе, що вони заробили, і відвозять у магазини конфіскату", - відзначає Віктор Горбачов.

Реклама:

До цього, за його словами, призвели нові правила сертифікації товару. На одержання необхідних сертифікатів у державних органах іде занадто багато часу, а організатори перевірок цим користуються.

Так, в Орші (Вітебська область) минулого тижня відбулася масова перевірка й конфіскація товарів.

"Люди в чорних масках зупиняли автобуси, - розповідає Горбачов, - перевіряли товар на наявність сертифікатів і вилучали його".

Лідер кампанії "За вільний розвиток підприємців" також заявив, що 1 вересня його однодумці мають намір провести страйк і не платити податки у відповідь на сваволю чиновників. Це рішення, за його словами, уже підтримали представники 19 міст республіки.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!