Деркач не влаштував свято для Партії регіонів

П'ятниця, 10 серпня 2007, 16:47

На Ташлицькій ГАЕС відбулось останнє засідання державної приймальної комісії щодо введення в експлуатацію другого гідроагрегату ТГАЕС. Як повідомив "ЕП" голова комісії, заступник міністра палива та енергетики Юрій Недашковський, комісія відзначила високий рівень робіт та ухвалила акт робочої комісії без зауважень. За його словами, відповідні документи будуть затверджені Мінпаливенерго до кінця серпня.

Водночас, як стало відомо "ЕП", раніше планувалося, що 10 серпня відбудеться урочистий пуск ТГАЕС за участі прем'єр-міністра та інших офіційних особ. Так, в ході візита в Єнакієво про це заявляв сам прем'єр: "Найближчим часом я буду в Миколаєві на пуску другого гідроагрегату на Ташлицьком гідроакумулючому вузлі".

Однак урочистості з цього приводу скасували. Офіційно - через лікарняний Януковича. За неофіційною інформацією, участь нинішнього керівника Укратомпрому-Енергоатому Андрія Деркача у піар-кампанії Партії регіонів, в списку якої він посідає останні сходинки у першій сотні, буде обмежена.

Однією з причин, на думку поінформорваних джерел у ПРУ, є резонансний скандал навколо підписання Деркачем протоколу про наміри співробітництва з Росією, розслідування обставин якого вже завершила СБУ та Генпрокуратура.

Реклама:

Довідково: Ташлицька ГАЕС розташована на Південному Бузі в Миколаєвській області, є третьою складовою Південно-Українського енергокомплексу (він також включає Южно-Українську АЕС та Олександрівську ГЕС). Потужність першого пускового комплексу у складі двох агрегатів – 300 МВт, річне виробництво електроенергії – 175 млн. кВтг при роботі двох агрегатів. Вартість першого пускового комплексу - 1 млрд. 028 млн. грн. Проект ТГАЕС передбачає шість гідроагрегатів (три пускових комплекси).

Будівництво ТГАЕС почалося у 1981 році. Станція призначена для покриття пікових навантажень у південно-західній частині об'єднаної енергосистеми України, а також для забезпечення надійного базового режиму роботи Південно-Української АЕС.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!