Toshiba рветься в трійку лідерів. І обіцяє завезти в Україну надлегкі ноутбуки

Четвер, 19 липня 2007, 12:12

Японська корпорація Toshiba має намір повернутися в трійку лідерів і зайняти на українському ринку ноутбуків 15% до 2008 року й 25% до 2009 року.

Про це Українським Новинам повідомив аккаунт-менеджер Toshiba Europe GmbН по Україні Олександр Мельниченко.

На кінець 2006 року, по даним Toshiba, їхня частка ринку ноутбуків в Україні становила 9,6%.

Компанія має намір збільшити частку за рахунок розширення мережі дистриб'юторів (на сьогодні їх 4), активації роздрібних продажів у регіонах, рекламних і маркетингових акцій.

Реклама:

"Присутність нашого бренду в Україні до останнього часу була не дуже сильною, він існував, скажемо так, за рахунок історичних причин", - сказав генеральний менеджер Toshiba Europe GmbН по регіону СНД і Балтії Ігор Снитко.

Продуктовою стратегією компанії на 2007 є максимальне використання новітніх технологій, розширення присутності ноутбуків і аксесуарів у всіх споживчі сегментах.

Зі слів Снитка, компанія буде максимально ефективно вкладати ресурси у своє просування.

"У нас немає можливості, у нас немає ресурсу вкладати гроші в масову рекламу. Ми будемо йти більш прицільно - рекламна діяльність буде прив'язана до конкретних партнерів, до конкретного просування", - сказав Снитко.

З його слів, оскільки всі продукти компанії високотехнологічні, на сьогодні більш актуальне питання дизайну ноутбуків.

Водночас він запевнив, що нова лінійка ноутбуків компанії дасть змогу реалізувати користувачам їхні амбіції.

Нагадаємо, Toshiba має намір почати поставки в Україну надлегких ноутбуків Portege R500 на базі процесорів Intell Core 2 Duo вартістю близько 2,9 тис. доларів до серпня.

Аналітична компанія IDC прогнозує збільшення поставок ноутбуків в Україну на 62% до 507 тис. штук (в 2006 - 313 тис. штук) в 2007 році.

За даними IDC, у п'ятірку лідерів виробників ноутбуків входять Asus (27,1%), Acer (21,5%), Samsung (11%), Toshiba (10,8%) і Dell (7,9%), забезпечивши 80% від загальних поставок портативних ПК в Україну в 2006.

Корпорація Toshiba - один з найбільших у світі виробників електроніки (телевізори, відеомагнітофони й відеоплеєри, DVD програвачі, копіювальні апарати, портативні комп'ютери й апарати стільникового зв'язку).

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!