Україна і Туреччина думають про спільне добування нафти і газу на Чорному морі

Четвер, 5 квітня 2007, 17:42

5 квітня в Міністерстві палива та енергетики України відбулася офіційна зустріч міністра палива та енергетики Юрія Бойка з міністром енергетики та природних ресурсів Туреччини Хільмі Гюлером.

У рамках візиту керівництвом аналогічних відомств України та Туреччини було проведено засідання з питань паливно-енергетичного та нафтового комплексу.

"Конструктивне партнерство, яке нині характеризує стан взаємодії обох країн, охоплює практично всі можливі сфери двосторонніх взаємин, – відзначив голова Мінпаливенерго Юрій Бойко. – Сьогодні ми маємо нагоду сприяти цій позитивній динаміці".

Зокрема, пріоритетами української сторони у співробітництві з Туреччиною в нафтогазовій сфері Юрій Бойко назвав можливість участі України у проектах будівництва газо- і нафтопроводів на території Туреччини та спільну участь у розробці родовищ і видобутку вуглеводнів на шельфі Чорного моря.

Реклама:

Юрій Бойко також висловив зацікавленість у приєднанні України до таких перспективних проектів, як створення газопроводу "Набукко", який передбачає можливість транспортування до України природного газу, а також нафтопроводу "Самсун – Джейран", реалізація якого планується в рамках створення енергетичного коридору між Чорним та Червоним морями.

Цікавими для України у сфері електроенергетики міністр назвав участь турецьких компаній у будівництві та відновленні енергетичних об’єктів ОЕС України, у сфері вугільної промисловості – впровадження очисних технологій та механізація видобутку.

Зі свого боку Україна готова надати потужності своїх підземних газосховищ для потреб турецького паливно-енергетичного комплексу і поділитися з Туреччиною досвідом у сфері атомної енергетики.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!