Хмельницьку атомну станцію будуватиме нова людина

Четвер, 26 квітня 2007, 17:36

Збори акціонерів ВАТ "Управління будівництвом ХАЕС", найбільшої будівельної організації на Західній Україні, обрали головою правління компанії Дмитра Оцабрику.

Про це повідомили на підприємстві, коментуючи підсумки зборів акціонерів 17 квітня.

Раніше Оцабрика виконував обов'язки глави правління ВАТ "УБ ХАЕС".

За словами Оцабрики, збори пройшли без ексцесів, хоча спроби рейдерського захоплення підприємства не припиняються. Він нагадав, що вперше ВАТ "УБ ХАЕС" зазнало атаки рейдерів ще наприкінці 2005 р.

Реклама:

Після цього на основі сумнівних рішень судів міноритарні акціонери провели свої "збори" акціонерів, на яких "обрали" нове керівництво компанії, у березні виготовили власні печатки і намагаються їх легалізувати.

Поки законному керівництву ВАТ "УБ ХАЕС" вдається відбити атаки рейдерів.

"Відповідно до наявної інформації, до цієї схеми причетні народні депутати від БЮТ, у тому числі Дмитро Крючков - акціонер ВАТ "УБ ХАЕС", - зазначив Оцабрика.

Як повідомило джерело в "Енергоатомі", Крючков знаходиться в дружніх відносинах із президентом НАЕК "Енергоатом" Андрієм Деркачем.

"Він регулярно відвідує керівника компанії на Вєтрова, 3 (адреса "Енергоатому")", - сказав він. На думку експертів, якщо Крючкову вдасться отримати контроль над ВАТ "УБ ХАЕС", то зв'язки з керівництвом "Енергоатому" допоможуть йому отримувати вигідні будівельні підряди.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!