Янукович повернув Кучмі пільги, скасовані за Тимошенко

П'ятниця, 20 квітня 2007, 10:20

Кабінет міністрів відновив дію розпорядження КМУ "Про забезпечення, обслуговування та охорону Л.Д. Кучми".

Текст відповідного документа від 18 квітня 2007 року - “Про відновлення дії розпорядження Кабінету міністрів від 19 січня 2005 р. №15” – розміщено на офіційному сайті Верховної Ради.

Згідно з документом, уряд відновлює дію розпорядження КМУ про пільги колишньому президенту України Леоніду Кучмі та визнає таким, що втратило чинність, розпорядження Кабміну від 28 лютого 2005 р. №42 "Про скасування розпорядження Кабінету міністрів 19 січня 2005 р. №15".

Як повідомлялося, після президентських виборів, на яких переміг Віктор Ющенко, 15 січня 2005 року Кабмін, який тоді очолював перший віце-прем’єр-міністр Микола Азаров, ухвалив розпорядження, за яким Кучма одержав державне матеріальне утримання, а також державну дачу з обслуговуванням і охороною в довічне користування.

Реклама:

За неофіційною інформацією, згідно з розпорядженням, за державний кошт у Кучми мали працювати один радник і два помічники, у нього мали бути два автомобілі і чотири водії, один кухар, дві покоївки і два офіціанти. (На сайті ВР немає тексту цього розпорядження, лише зазначено – "Для службового користування").

5 лютого 2005 р. прем`єр-міністр Юлія Тимошенко доручила здійснити аналіз правових підстав надання державного забезпечення Кучмі. 12 лютого Тимошенко заявила, що, згідно з висновком Мінюсту, уряд, надаючи пільги Кучмі, перевищив свої повноваження.

26 лютого 2005 року Кабмін скасував розпорядження про пільги екс-президенту.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!