"Укргазмережі" отримали ліцензію на розподіл газу

П'ятниця, 20 квітня 2007, 14:07

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) видала ліцензію дочірньому підприємству компанії "Газ України" "Укргазмережі" на розподіл природного та нафтового газу і поставки природного газу за регульованим тарифом.

Про це повідомив голова правління газопостачальної компанії "Чернівцігаз" Віктор Максимов, передає Ukroil за матеріалами "Деловой недели".

Ліцензія видана терміном на 5 років, починаючи з 1 травня.

Як повідомила начальник ліцензійного відділу НКРЕ Вікторія Самкова, 19 квітня Господарський суд Києва скасував рішення про забезпечення позову, за яким цей же суд 17 квітня заборонив НКРЕ розглядати видачу ліцензій на поставки та розподіл газу "Укргазмережам".

Реклама:

"Рішення було прийнято тим же судом і тим же суддею", - сказала Самкова. Вона додала, що НКРЕ також анулювала ліцензію "Газу України" на поставки газу за регульованим тарифом.

Питання про затвердження тарифів на поставки газу "Укргазмережам" НКРЕ планує розглянути пізніше.

Нагадаємо, Господарський суд Києва 17 квітня виніс рішення, яким заборонив НКРЕ розглядати на своєму засіданні питання про видачу ліцензії на поставки і розподіл природного та нафтового газу "Укргазмережам".

Львівський апеляційний суд 18 квітня призупинив виконання рішення Господарського суду Чернівецької області від 29 січня, яким суд зобов’язав газопостачальну компанію "Чернівцігаз" передати в оренду газові розподільні мережі чернівецькій філії компанії "Газ України".

"Газ України" має намір позбавити права обслуговувати газові мережі газопостачальні компанії, що не виконують умови відповідних договорів. Для цього було створено дочірнє підприємство "Укргазмережі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!