Києву терміново потрібен новий крематорій – Кільчицька

Понеділок, 16 квітня 2007, 20:18

У Києві планується побудувати кладовище та крематорій.

Про це повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на заступника голови КМДА Ірену Кільчицьку.

За її словами, зараз керівництво міста вивчає питання щодо відведення земельних ділянок Головному управлінню ритуальних послуг для облаштування нового кладовища та будівництва крематорію з колумбарієм.

"Останнім часом зростає напруженість, пов’язана з відсутністю вільних місць для поховання померлих громадян на кладовищах міста, - зауважила Кільчицька. – На сьогоднішній день виняток складає лише Північне кладовище у Броварському районі. Але навіть там вільних місць вистачить лише на 3-4 роки. Хоча згідно з діючими нормативами, за існуючої чисельності жителів у Києві необхідна наявність території під кладовища площею 600 га".

Реклама:

Кільчицька звернулась до голів усіх постійних комісій Київради та керівників усіх її депутатських фракцій і груп з пропозицією долучитись до питань, пов’язаних з пошуком ділянок під будівництво кладовища з можливістю спорудження на ньому меморіалу почесних поховань (площею 100-150 га) та крематорію (20-25 га).

Саме така площа дасть змогу забезпечити поховання в найближчі 10-15 років, зазначила заступник голови КМДА.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!