Коломойський вирішив підвищити ціну на газ

Середа, 28 березня 2007, 20:30

Правління нафтовидобувної компанії "Укрнафта" пропонує НАК "Нафтогаз України" купувати у 2007 році природний газ власного видобутку для подальшої реалізації його населенню за 462 грн за тис. куб. м замість 318,78 грн за тис. куб. м (із ПДВ).

У пропозиції правління компанії ціна газу враховує повну собівартість готової продукції – 240,84 грн. за тис. куб. м, у тому числі капітальні інвестиції – 93,64 грн. за тис. куб. м, рентну плату – 50 грн. за тис. куб. м і ПДВ – 76,89 грн за тис. куб. м.

Запропонована ціна передбачає рентабельність, достатню на покриття капітальних вкладень для виконання виробничої програми.

Як говориться в інформації "Укрнафти", розпорядженням НАК "Нафтогаз України" від 13 лютого була створена комісія з перевірки обґрунтування формування ціни.

Реклама:

Нагадаємо, спостережна рада "Укрнафти" на засіданні 28 лютого затвердила укладання договору на поставку газу "Нафтогазу України" за 319 грн. за тис. куб. м на лютий.

Кабінет Міністрів своєю постановою від 16 січня вповноважив "Нафтогаз України" купувати у видобувних компаній газ для наступної реалізації населенню.

Відповідно до законодавства України, весь газ, що добувається на її території, повинен поставлятися для потреб населення.

50%+1 акція ВАТ "Укрнафта" належить НАК "Нафтогаз України", близько 42% акцій належать компаніям, афілійованим із "Приватбанком". За неофіційними даними, саме група "Приват" здійснює контроль за формально державною компанією "Укрнафта". Як відомо, власниками групи "Приват" є бізнесмени Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов.

Finance.ua, "Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!