Мінпаливенерго: Бойко не має відношення до RosUkrEnergo

П'ятниця, 23 березня 2007, 16:00

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко назвав провокацією заяви про ймовірний початок парламентом Великобританії розслідування щодо українських посадових осіб.

Про це він заявив напередодні в ефірі одного з українських каналів, повідомляє прес-служба Мінпаливенерго.

"Заяви, що з'явилися в інтернет-виданнях, є суцільною провокацією", - сказав міністр. При цьому він підкреслив, що "британський парламент має багато своїх невідкладних справ, замість вирішувати питання, пов'язані з діяльністю нашого уряду".

Нагадаємо, 14 березня в Лондоні в рамках Українського інвестиційного саміту проходив Український енергетичний саміт, на якому з доповіддю виступив Бойко.

Реклама:

Український інвестиційний форум проводиться вже втретє компанією Adam Smith Conferences. Бойко повідомив, що під час візиту в Лондон він зустрічався із британським міністром енергетики лордом Пітером Траскоттом.

За результатами зустрічі було окреслене коло перспективних питань співробітництва. Крім того, міністр відзначив, що на саміті були присутні як компанії, що вже працюють із Україною, так і ті, що тільки планують почати співробітництво.

"Це була дуже перспективна зустріч, тому що в нас бачать партнерів, і ми також бачимо партнерів у західних компаніях, що мають відповідні корисні для нашої економіки технології", - підсумував Бойко.

Під час Українського енергетичного саміту не було представлено або розголошено ніяких доповідей яких-небудь "незалежних дослідницьких центрів", про що організатори заявили засобам масової інформації. На цьому наполягає прес-служба Мінпаливенерго.

Раніше низка ЗМІ поширили інформацію про те, що в доповіді, яка був оприлюднена на Українському енергетичному саміті в Лондоні, британські парламентарії повідомили, що мають намір ініціювати розслідування відносно міністра палива та енергетики України Юрія Бойко. У документі нібито говорилося, що є факти, які підтверджують зв'язок Бойко з бізнесменом Семеном Могилевичем, який знаходиться у міжнародному розшуку.

За даними правоохоронних органів, на початку 1970-х був Могилевич був пов'язаний з бандитськими угрупованнями. Він був двічі засуджений у Росії, а в 1990р. емігрував в Ізраїль, потім переїхав в Угорщину. До 1992р. Могилевич став також громадянином Росії, Ізраїлю, Угорщини. У середині 1990-х придбав частку в Інкомбанку. Є у списку людей, розшукуваних ФБР, за вірогідну участь у махінаціях з акціями YBM Magnex International, Inc., що коштувала інвесторам компанії 150 млн дол.

У США Могилевича обвинувачують також у рекеті, шахрайстві, відмиванні грошей. У 1998-1999р. через рахунок в Bank of New York, що належав Могилевичу, пройшло 10 млрд доларів. У США та Ізраїлі підозрюють, що вони пішли на фінансування транспортування зброї та наркотиків. У дослідженні американського National Institute of Justice говориться, що Могилевич контролює також сутенерський бізнес у нічних клубах Будапешта та Праги.

ICTV

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!