Австрійці закріпляються на страховому ринку України

П'ятниця, 16 лютого 2007, 18:46

Австрійська страхова група Vienna Insurance Group збільшила частку акцій у великій українській страховій компанії "Княжа", викупивши 100% додаткової емісії на суму 22,8 млн. грн.

У результаті частка австрійської групи в статутному капіталі українського страховика збільшилася з 50% до 80%, а статутний капітал СК "Княжа" виріс із 15,2 млн. грн. до 38 млн. грн.

Він збільшений з метою залучення додаткових інвестицій.

Як повідомили в СК "Княжа", у січні збори акціонерів прийняло рішення про збільшення статутного капіталу компанії на 22,8 млн. грн. - до 38 млн. грн. шляхом додаткової емісії 1,5 млн. простих іменних акцій номіналом 15,2 грн. кожна.

Реклама:

"Княжа", за попередніми даними Vienna Insurance Group, в 2006 р. одержала премію в розмірі близько 8 млн. євро, при цьому приріст цього показника склав близько 60%.

Діяльність компанії, в основному, сконцентрована на ОСАГО й страхуванні відповідальності. В Україні діють 25 філіалів і 3 регіональні дирекції.

Українська страхова компанія "Княжа" створена в серпні 1997 р. як регіональна компанія з головним офісом у Рівне. З 2005 року головний офіс компанії знаходиться в Києві.

В 2005 р. 50% акцій її акції придбала Vienna Insurance Group (Wiener Staedtische Allgemeine Versicherung Aktiengesellschaft).

В Україні групі належать також великі пакети акцій компанії СК "Глобус" (страхування не-життя) і СК "Юпітер" (страхування життя).

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!