Бойко: Реструктуризація врятує "Нафтогаз"

Четвер, 25 січня 2007, 15:07

За прогнозами Міністерства палива й енергетики, реструктуризація НАК "Нафтогаз України" допоможе компанії позбутися від цілого ряду непрофільних активів, що дозволить направити вивільнені кошти на розвиток профільних напрямків діяльності.

Про це повідомили у прес-службі Мінпаливенерго.

"Реструктуризація не торкнеться профільних дочірніх підприємств і компаній НАКу. Їхня структура й підпорядкованість не будуть змінені", – цитує прес-служба міністра палива й енергетики Юрія Бойко.

За його словами, надходження від реалізації непрофільних активів НАК "Нафтогаз України" можуть скласти кілька десятків мільйонів доларів, використавши які в нових інвестиційних проектах, "Нафтогаз" у перспективі одержить зростання доходу й прибутку.

Реклама:

Також у повідомленні сказано, що реструктуризація НАКу шляхом продажу непрофільних активів є частиною програми, спрямованої на фінансове оздоровлення "Нафтогазу".

Крім рішення про реалізацію непрофільних активів, Мінпаливенерго погодило нову організаційну структуру апарата "Нафтогазу", що передбачає скорочення штату на більш ніж 25%.

Ukroil

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!