Янукович вкладе 50 мільярдів у реформування ЖКГ

Четвер, 25 січня 2007, 18:22

Кабінет Міністрів планує протягом чотирьох років вкласти 50 млрд. грн. в реформування житлово-комунального господарства.

Про це заявив міністр будівництва, архітектури і житлово-комунального господарства Володимир Рибак на спільному засіданні колегії міністерства та президії Національної академії наук України у четвер, повідомляє proUA.

Рибак зазначив, що ці кошти складатимуться із коштів державного бюджету, місцевих бюджетів, а також кредитів.

Рибак нагадав, що минулого року на фінансування житлового-комунального господарства було виділено 1,6 млрд. грн., цього року фінансування значно збільшилося і становить 4 млрд. грн.

Реклама:

При цьому Рибак зазначив, що щороку фінансування житлово-комунального господарства має збільшуватися.

Рибак також зазначив, що вже цього року уряд виділив 1 млрд. грн. на ремонт тепломереж в Україні, який має бути завершений до 1 жовтня 2007 року. За його словами, ці кошти надаватимуться адресно конкретному місту, селу, чи котельні.

Крім того, Рибак зазначив, що однією із найважливіших проблем житлового-комунального господарства зараз є значні втрати енергії. Зокрема, він навів приклад, що 40% газу, який закуповується для тепломереж, використовується, для зігрівання піску та неба, тобто ця енергія через неефективність тепломереж пропадає.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!