Росія завдає удару у відповідь

Середа, 10 січня 2007, 10:51

Вже в лютому Росія має намір оподаткувати імпортним митом білоруські товари у відповідь на введене Білорусією мито за транзит російської нафти.

Про це пише в середу російська газета "Вєдомості".

Як розповіло виданню джерело в уряді РФ, найближчими днями буде підготовлений пакет економічних заходів, що включає введення мит для білоруських товарів, які в даний час ввозяться за нульовою ставкою.

Обмеження вже торкнулися білоруського цукру, на ввезення якого до Росії за розпорядженням уряду від 29 грудня 2006 року встановлено митний збір. За словами джерела газети, з лютого до цукру можуть додатися м`ясо і субпродукти, молоко і молокопродукти, телевізори і меблі. Таким чином, митами буде обкладено продукцію, що становить понад половину білоруського експорту до Росії (6 млрд. дол. в грошовому еквіваленті).

Реклама:

Здійснити всі ці дії дозволяє закон "Про спеціальні економічні заходи", підписаний Владіміром Путіним 30 грудня 2006 року, нагадують "Вєдомості".

Закон дозволяє голові держави вводити санкції, якщо необхідна "невідкладна реакція на міжнародно-протиправні діяння або недружні дії іноземної держави або її органів і посадовців". Згідно документу, президент може тимчасово заморожувати економічні програми і військово-технічну співпрацю, згортати зовнішньоекономічні і фінансові операції, змінювати митні збори.

Джерело газети в уряді РФ визнало, що ці заходи фактично стануть тимчасовим розривом митного союзу з Білорусією, проте іншого рішення проблеми чиновники поки не придумали.

Лента.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!