У Ющенка заявили, що Янукович збрехав про бюджет

Вівторок, 19 грудня 2006, 10:23

Секретаріат президента заявляє, що на засіданні комітету Верховної Ради з питань бюджету сторонами не було досягнуто згоди щодо державного бюджету на 2007 рік.

Про це йдеться у заяві Секретаріату глави держави.

У документі зазначається, що "заява прем’єр-міністра Віктора Янукович про те, що Секретаріат президента начебто не бере участі в доробці проекту державного бюджету на 2007 рік, не відповідає дійсності".

У суботу, 16 грудня, з Секретаріату було відправлено телеграму до Верховної Ради, Кабміну та Мінфіну з проханням призначити час, дату і місце зустрічі з питань доопрацювання державного бюджету, повідомляється у заяві.

Реклама:

Секретаріат президента нагадує, що цього ж дня було підготовлено і направлено всі розрахунки щодо проекту державного бюджету. Загальна сума додаткового перерозподілу становить 800 млн. грн., а не 6 млрд. грн., як заявляє голова комітету Верховної Ради з питань бюджету Володимир Макеєнко (Партія Регіонів). Телеграма та відповідні матеріали були розміщені 16 грудня на офіційному сайті президента України.

У понеділок, 18 грудня, представники Секретаріату президента брали участь у засіданні бюджетного комітету Верховної Ради, на якому не було досягнуто згоди. Ані Міністерство фінансів, ані бюджетний комітет не подали власних розрахунків до закону про державний бюджет, які би підтверджували чи спростовували розрахунки Секретаріату.

Як повідомлялося, 11 грудня президент Віктор Ющенко направив до парламенту на повторний розгляд Закон України "Про Державний бюджет на 2007 рік" зі своїми пропозиціями.

15 грудня Верховна Рада не підтримала закон "Про державний бюджет України на 2007 рік" з усіма пропозиціями Президента.

Увечері 15 грудня відбулась зустріч представників антикризової коаліції, уряду з Ющенком. Після зустрічі глава держави висловив сподівання, що за вихідні дні Секретаріат президента та Кабмін знайдуть порозуміння щодо закону про державний бюджет на 2007 рік. Він повідомив, що сторони домовились провести консультації між економічним блоком Секретаріату президента та Мінфіном, щоб у найближчі день-два знайти порозуміння у цьому питанні та інших розбіжностях.

18 грудня прем'єр Янукович заявив, що у вихідні дні над проектом закону про державний бюджет на 2007 рік працювали фахівці Мінфіну без участі представників Секретаріату президента.

Ув вівторок, 19 грудня, ВР планує знову розглянути законопроект "Про Державний бюджет України на 2007 рік".

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!