"Укрсоцбанк" хоче за 5 років збільшити активи майже в 6 разів

Вівторок, 19 грудня 2006, 12:37

АКБ "Укрсоцбанк" планує протягом п'яти років збільшити чисті активи до 100 млрд. грн.

Про це повідомила прес-служба банку з посиланням на голову правління "Укрсоцбанку" Бориса Тимонькина.

"У відношенні збільшення чистих активів у нашого банку досить агресивні плани. Ми плануємо закінчити 2006 рік, вийшовши на цифру в 17 млрд. грн. чистих активів. За підсумками наступного року можна впевнено сказати, що додамо до цієї цифри ще 10 млрд. грн., тобто одержимо 27 млрд. грн. Через рік ще плюс 13 млрд. грн. і вийдемо на цифру в 40 млрд. грн. У цілому протягом п'яти років плануємо досягти позначки в 100 млрд. грн. чистих активів",- повідомив Тимонькин.

На думку глави "Укрсоцбанку", досить тривалий час однією з основних проблем банківської системи України була невідповідність робочого тіла (активів) фізичним параметрам системи.

Реклама:

"Нинішня динаміка росту чистих активів дає підстави думати, що проблема капіталізації банків буде вирішена протягом декількох років. Банки серйозно ростуть, ми перестаємо проїдати гроші самі в себе, починаємо усе більше заробляти та капіталізувати прибуток", - вважає Тимонькин.

Нагадаємо, що в лютому 2006 року італійський банк Banca Intesa року підписав договір про покупку 85,42% акцій "Укрсоцбанку" за 1 млрд. 160 млн. дол.

У вересні 2006 року Banca Intesa заявив про те, що угода передбачає придбання 88,55 % акцій "Укрсоцбанку" з наданням іншим акціонерам (міноритарним) опціону на продаж акцій з метою контролю над 100% його акціонерного капіталу. При цьому вартість 100%-ного пакету акцій "Укрсоцбанку" (станом на вересень 2006 року) оцінена в 1 млрд. 400 млн. дол.

Економічна Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!