Костусєв хоче оштрафувати "УкрГаз-Енерго" на 1% річної виручки

Вівторок, 19 грудня 2006, 16:08

Єдиний імпортер газу в Україні ЗАТ "УкрГаз-Енерго" порушило терміни подачі необхідної інформації до Антимонопольного комітету, у зв'язку з чим останній має намір оштрафувати його на суму до 1% річної виручки.

"На запит АМК "УкрГаз-Енерго" не відповіло, у зв'язку з чим ми збудили справу про ненадання інформації у встановлений термін. Я вас запевняю, що ця справа буде завершена зі стягненням штрафу з цієї компанії. Цей штраф буде до 1% від виручки за минулий рік", - повідомив перший заступник глави АМК Юрій Кравченко в ході круглого столу в Києві у вівторок.

Він нагадав, що АМК запитував у "УкрГаз-Енерго" повну інформацію щодо обсягів ринку та конкурентах підприємства на ньому, а також причини відмови деяким споживачам у поставках газу.

Кравченко зазначив, що "УкрГаз-Енерго" пізніше подало дані про те, що на його адресу надійшло 26 млрд. куб. м газу для продажу на українському ринку, хоча за даними АМК ця цифра складає 34 млрд. куб. м.

Реклама:

Перший заступник голови комітету сказав, що необхідно додатково перевірити цю інформацію та встановити, яка цифра є більш точною.

"Потім будемо робити висновок про наявність ознак структурної монополії", - сказав Кравченко, пояснивши, що такою ознакою є перевищуюча 35% ринку частка компанії на ньому.

"Попередньо фахівці говорять, що такі ознаки є", - додав представник АМК. Він зазначив, що наступним етапом повинна стати відповідь АМК на звинувачення "УкрГаз-Енерго" у зловживанні монопольним положенням та відмові в поставках газу, висловлені в 14 поданих до комітету заявах.

"Якщо компанія доведе, що має потужних конкурентів на цьому ринку, тоді ми це врахуємо", - додав Кравченко. Він нагадав, що досліджуваний АМК період діяльності "УкрГаз-Енерго" - квітень-жовтень цього року.

"У будь-якому випадку - ці рішення будуть прийняті після нового року", - уточнив перший заступник голови АМК.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!