Відомство Макухи зібралось побороти ціни на бензин диктаторськими методами

Вівторок, 19 грудня 2006, 17:48

Міністерство економіки пропонує запровадити ліцензування виробництва, а також оптової і роздрібної торгівлі бензином та дизпаливом.

Про це йдеться в проекті закону опублікованому на сайті Міністерства економіки у вівторок, 19 грудня.

"Понад 70 відсотків перевірених органами Держспоживстандарту автозаправних станцій здійснюють продаж нафтопродуктів з порушенням встановлених чинним законодавством норм і правил. Поширюється практика створення невеликих підприємств з виробництва моторних палив, які не мають необхідної матеріально-технічної бази для випуску якісної продукції.", - говориться в поясненні Мінекономіки до законопроекту.

На думку міністерства причини виникнення проблеми полягають у недостатності державного регулювання ринку світлих нафтопродуктів.

Реклама:

"Розв’язати вказану проблему ринковими механізмами неможливо, оскільки її суть полягає у порушенні окремими суб’єктами господарювання встановлених норм і правил", - робиться висновок у головному економічному відомстві.

Як повідомлялося раніше, провідні оператори ринку нафтопродуктів вирішили проігнорувати підписаний 10 листопада меморандум з урядом Януковича, де встановлювалися граничні ціни на бензин марки А-95 - 3,65 грн., дизельне паливо - 3,60 грн.

Зокрема за словами першого заступника компанії "Лукойл-Україна" Володимира Томіна, компанія підвищує ціни на бензин на 8-10% - до 3,95 грн. на бензин марки А-95 і до 3,80-3,85грн. - на дизельне паливо. А компанія "ТНК-ВР Україна" має намір підвищити вартість бензину на 3-5% .

Економічна Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!