Янукович обговорить у Казахстані спільний видобуток нафти

Вівторок, 12 грудня 2006, 11:17

Під час візиту Віктора Януковича до Астани, наміченого на 13-14 грудня будуть обговорюватися питання спільного видобутку нафти.

"Питання участі українських компаній у розробці та видобутку нафти і газу в Казахстані, а також поставках енергоресурсів, уніфікації тарифної системи - усе це буде предметом обговорення в ході майбутнього візиту прем'єр-міністра Віктора Януковича до Астани", - зазначив в інтерв'ю газеті "День", опублікованому у вівторок, посол Казахстану в Україні Амангельди Жумабаєв.

Посол сказав, що "зі збільшенням видобутку нафти, в Казахстані буде зростати значення країн, що мають транзитні та переробні можливості", до яких належить і Україна.

Жумабаєв зазначив, що в Казахстані викликає інтерес проект будівництва нафтопроводу Одеса - Броди - Плоцьк, військово-промисловий комплекс України, сфера космічних досліджень.

Реклама:

"Казахстанська сторона готова не тільки закупити українські літаки АН-148, але і брати участь у їхньому виробництві", - сказав, зокрема, посол.

Жумабаєв також повідомив, що в лютому 2007 року в рамках відкриття року Казахстану в Україні Київ відвідає президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв.

"Упевнений, що до відкриття року України в Казахстані (2008 рік) буде організовано візит Віктора Ющенко до Астани", - висловив сподівання посол.

За його словами, за підсумками 10 місяців поточного року товарообіг між країнами досяг близько 1 млрд. 400 млн. дол.

"При збереженні нинішніх темпів зростання двосторонньої торгівлі Казахстан найближчими роками може ввійти в список п'яти-шести найбільших торговельних партнерів України, так само як і Україна стати таким для Казахстану", - зазначив Жумабаєв.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!