Аварія на Alaska Airlines: акції Boeing падають на тлі розслідування інциденту із 737 MAX 9

Вівторок, 12 березня 2024, 09:45

Падіння акцій американського авіаконцерну Boeing перевищило 25% після того, як Міністерство юстиції порушило кримінальне розслідування щодо нещасного випадку з літаком 737 MAX 9 компанії Alaska Airlines.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що акції впали на 4,4% 11 березня, що стало найбільшим одноденним падінням з 25 січня. 

Авіакомпанія Alaska Airlines — перевізник, у якого вирвало панель фюзеляжу під час польоту 737 Max на початку цього року — підтвердила урядове розслідування. Федеральна прокуратура скликала велике журі в рамках розслідування.

Реклама:

Раніше компанію звинувачували в тому, що вона не надала імен співробітників, які працювали на реактивному літаку Alaska Air, а також не надала документації про те, як виконувалася відповідна робота. Пізніше компанія Boeing надала ці імена та підтвердила, що не має жодних записів про роботу над панеллю Max 9.

Читайте також: "Репутаційне мінне поле": чим аварія на борту Alaska Airlines загрожує Boeing

Нагадаємо:

Реклама:

Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) під час аудиту компаній Boeing і Spirit AeroSystems, проведеного після інциденту з літаком Boeing 737 MAX 9 авіакомпанії Alaska Airlines, у якого під час зльоту в Портленді вирвало двері, виявило численні випадки недотримання вимог контролю якості.

Авіаконцерн Boeing звільнив керівника програми лайнерів 737 Max Еда Кларка після аварії з літаком Boeing 737 MAX 9 авіакомпанії Alaska Airlines на початку січня.

Авіаконцерн Boeing у січні поставив 27 літаків на тлі аварії з літаком Boeing 737 MAX 9 авіакомпанії Alaska Airlines на початку місяця - це на 29% менше, ніж у першому місяці 2023 року.

У січні авіакомпанія Alaska Airlines завершила перевірку першої групи своїх літаків Boeing 737 MAX 9, що дозволило повернути літак в експлуатацію.

Реклама: