Новини 27 лютого: Пашинський вийшов під заставу, Польща погрожує розширити ембарго на українські товари

Вівторок, 27 лютого 2024, 21:00

Про імпорт українських товарів.  Польща може запровадити заборону на імпорт нових українських товарів у разі, якщо Європейський Союз не запропонує ефективного способу захистити польський та європейський ринки. Під загрозою яйця, фрукти та м'ясо.

Про блокування кордону. Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури виконало всі домовленості для недопущення блокування кордону між Україною та Польщею польськими перевізниками.

Про фінансову допомогу від ЄС. Європейський парламент на пленарному засіданні у вівторок схвалив виділення пакета макрофінансової підтримки України обсягом 50 мільярдів євро.

Про "Сінево". Мережа лабораторій "Сінево Україна" заявила про "безпідставний і протизаконний арешт", накладений Держбюро розслідувань (ДБР), на будівлю головного офісу і центральної лабораторії у Києві.

Реклама:

Пізніше у ДБР уточнили, що здійснюють це досудове розслідування ще з 2022 року.

Воно стосується факту вчинення службовцями одного з Міністерств, Фонду державного майна та державного підприємства Українського науково-дослідного інституту нафтопереробної промисловості МАСМА можливого незаконного відчуження цілісного-майнового комплексу державного підприємства.

Зрештою "Сінево" та ДБР досягли розслідувань у справі арешту будівлі лабораторії в Києві

Реклама:

Про суд над Пашинським. Ексдепутат Сергій Пашинський, який є підозрюваним у справі з реалізації нафтопродуктів Курченка, вийшов з-під варти під заставу.

Про пенсії. З 1 березня 2024 року, разом зі щорічною індексацією пенсій, в Україні проведуть перерахунок пенсій з урахуванням розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, встановленого на 1 січня 2024 року.

Ексклюзиви ЕП

"Людина знатиме, чи на обліку вона в ТЦК, має бронювання або відстрочку". Як працюватимуть "Армія+" та інші цифрові інструменти для ЗСУ

Про електронні повістки, які ще можливі, сертифікат призовника та "Дію" для військових. У Міноборони розповіли, як працюватимуть нові цифрові інструменти для Збройних Сил України.

У банках, на АЗС та в супермаркетах: де можна зняти готівку в Україні

Де можна зняти готівку, які є обмеження на добу та чи реально за день зняти сотні тисяч гривень?

Реклама: