Новини 15 вересня: Кабмін затвердив проєкт держбюджету-2024, ЄС скасовує зерновий бан для України

П'ятниця, 15 вересня 2023, 21:20 -

Про держбюджет-2024. Кабінет міністрів на засіданні 15 вересня затвердив проєкт держбюджету на 2024 рік.

У державному бюджеті на 2024 рік коштів на вибори не передбачено.

Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №10000 "Про Державний бюджет України на 2024 рік".

Про зерно. Європейська комісія прийняла рішення не продовжувати обмеження на імпорт української сільськогосподарської продукції після 15 вересня.

Реклама:

Рішення Європейської комісії про скасування обмежень на імпорт української сільгосппродукції після 15 вересня в обмін на обмеження з боку Києва не вплинуть на рішення Польщі ввести власну, односторонню заборону.

Попри компроміс, знайдений Єврокомісією про скасування обмежень на імпорт української сільгосппродукції після 15 вересня в обмін на обмеження з боку Києва Угорщина вирішила ввести власну, односторонню заборону.

Про Коломойського. СБУ, БЕБ та Офіс генпрокурора викрили нові факти злочинної діяльності бізнесмена Ігоря Коломойського. Правоохоронці підтвердили, що олігарх отримав третю підозру.

Реклама:

Сторона звинувачення проситиме Шевченківський районний суд Києва збільшити заставу для бізнесмена Ігоря Коломойського через нові підозри в понад 11 разів – до майже 5,88 мільярда гривень. 

Про тимчасовий морський коридор. З порту Одеси вранці 15 вересня вийшов балкер PUMA (Кайманові острови), завантажений металом та ріпаком - це ще одне заблоковане через війну судно судно, яке вийшло з порту та прямує встановленим тимчасовим коридором руху.

Про приватизацію. Фонд держмайна України підготував до приватизації п'ять великих об'єктів, які будуть виставлені на продаж у 2024 році.

Ексклюзиви ЕП

Питання на 120 мільярдів: що буде, якщо в місцевих громад забрати "військовий" ПДФО?

Місцеві бюджети до кінця 2024 року можуть втратити майже 120 млрд грн доходів, які направлятимуть на фінансування військових потреб. Звідки так багато "зайвих" коштів у місцевих громад і чи справді вони зайві?

Другий бюджет війни. Звідки Україна братиме гроші у 2024-му. Аналіз проєкту

Якою уряд бачить економіку України наступного року, звідки у держскарбниці візьмуться гроші та які ризики можуть спіткати державні фінанси у 2024-ому? ЕП проаналізувала проєкт бюджету.

Реклама: