Новини 23 серпня: Індія здійснила посадку на Місяць, КНДР привідкриває кордони

Середа, 23 серпня 2023, 21:00 -

Про Місяць. Індія стала першою країною, яка посадила космічний корабель біля південного полюса Місяця після того, як спроба Росії приземлити свій шатл "Луна-25" у цьому ж районі закінчилася невдачею через несправність двигуна

Про КНДР. Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин дозволив регулярні польоти до двох дружніх КНДР країн - Китаю та Росії, і спостерігачі пов'язують це з побоюваннями масового голоду.

Про Дунай. У результаті чергової атаки Росії на порти Дунаю, що відбулася вночі на 23 серпня, знищено 13 тис тонн зерна для Єгипту та Румунії, пошкоджена зернова та портова інфраструктура.

Про санкції. Одним з можливих каналів постачання в Росію запчастин для літаків Airbus та Boeing, які складають основну кількість авіапарку РФ і обслуговування яких потрапило під санкції після початку повномасштабного вторгнення в Україну, можуть бути росіяни, що мають родинні зв’язки за кордоном.

Реклама:

Про торгівлю. Страхові компанії повідомили фрахтувальників суден, що працюють у чорноморських портах Росії, про підвищення додаткових платежів, відомих як "премії за ризик в зоні воєнних дій"

Ексклюзиви ЕП

Київ може залишитися без нових тролейбусів. Що сталось?

Тендери на закупівлю тролейбусів для Києва провалюються. Вимогам не відповідає жоден український виробник, а іноземні машини занадто дорогі. Скільки років "Богдани" ще будуть їздити вулицями столиці?

Реклама:

Росія втратила "Луну-25", Індія успішно завершила місію. Чому країни поновили гонку за ресурси Місяця?

Низка країн готова витрачати сотні мільярдів доларів для повернення людини на Місяць. Причина такого інтересу – вода. Хто наразі ближче до цілі?

Реклама: