Новини 6 червня: катастрофа на Каховській ГЕС, ситуація в енергосистемі, міжнародні резерви України перевищили $37 млрд

Вівторок, 6 червня 2023, 21:30 -

Про Каховську ГЕС. Оперативне командування "Південь" повідомило, що російськими окупаційними військами здійснено підрив Каховської ГЕС, згодом ОВА підтвердила цю інформацію.

Станція повністю зруйнована і вона не підлягає відновленню.

Служба безпеки відкрила кримінальне провадження за фактом підриву дамби Каховської ГЕС за двома статтями: порушення законів та звичаїв війни та екоцид.

Реклама:

Про Запорізьку АЕС. Міжнародне агентство з атомної енергії заявило у вівторок, що його експерти "уважно стежать за ситуацією" і що на Запорізькій атомній електростанції немає "безпосереднього ризику для ядерної безпеки" після руйнування Каховської ГЕС.

Про Apple. Компанія Apple на конференції для розробників Worldwide Developer Conference 2023 представила свої нові продукти, серед яких довгоочікувані окуляри змішаної реальності Apple Vision Pro. 

Про НБУ. Міжнародні резерви України у травні зросли на 4% до рекордного за 11 років максимуму та на 1 червня становили 37,31 мільярда доларів.

Реклама:

Про Каховське водосховище. Пік розливу води з Каховського водосховища відбудеться вранці, 7 червня, а за 2-4 дні Каховське водосховище щезне.

Ексклюзиви ЕП

Загроза рівня пандемії та ядерної війни: держави намагаються приборкати штучний інтелект

Уряди провідних країн почали регулювати ринок, намагаючись захистити суспільства від потенційної небезпеки. Яку небезпеку бачать в ШІ світові лідери?

Як вплине на енергосистему катастрофа на Каховській ГЕС: головне

Зруйнована росіянами Каховська ГЕС була однією з десяти діючих в Україні гідроелектростанцій. В масштабах усієї енергосистеми гідроенергетика забезпечує генерацію порівняно невеликим обсягом електроенергії – останнім часом цей показник коливався в межах від 7-8% від усього споживання.

Реклама: