Новини 12 квітня: Марченко опинилась під санкціями Британії, справу Коболєва мали б закрити, але НАБУ проти

Середа, 12 квітня 2023, 21:15

Про електроенергію. У середу Україна здійснює експорт електроенергії до Молдови та Польщі, енергосистема працює з профіцитом генеруючої потужності.

Про санкції. Велика Британія запровадила санкції проти дружини кума Путіна Віктора Медведчука Оксани Марченко, а також проти родичів російських олігархів Сулеймана Керімова, Андрія Скоча та Володимира Євтушенкова.

Про Укроборонпром. Анонсована прем’єр-міністром Денисом Шмигалем реформа держконцерну "Укроборонпром", а саме перетворення його на акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість", поки не розпочалася через відсутність опублікованої постанови на сайті уряду. 

Про Коболєва. Слідчий суддя ВАКС відмовив у клопотанні щодо продовження строку досудового розслідування у справі ексголови "Нафтогазу" Андрія Коболєва, якого НАБУ і САП підозрюють у заволодінні у 2018 році понад 229 млн грн. Справу можуть закрити через 5 днів. Однак пізніше детективи НАБУ подали нове клопотання про продовження термінів справи.

Реклама:

Про пенсії. Торік загальні видатки Пенсійного фонду України становили 590,1 мільярда гривень, з них на пенсійні виплати пішло 97,3%. Для порівняння, видатки ПФУ протягом 2021 року становили 520,9 млрд грн.

Ексклюзиви ЕП

Підвищення тарифів на електрику: які сценарії розглядає влада

Уряд готує перегляд тарифів на електрику, коли може бути ухвалене таке рішення і наскільки подорожчає електроенергія?

Реклама:
Реклама: