У Raiffeisen "продовжать вивчати" можливість продажу або виокремлення бізнесу в РФ

Четвер, 30 березня 2023, 13:55 -

Raiffeisen Bank International (RBI) заявив про можливість виокремлення свого бізнесу в Росії або його продажу на тлі зростаючого тиску, але також розкритикував "морально зарозумілих" критиків своєї діяльності в Росії.

Про це пише Reuters.

Голова правління RBI Ервін Хамеседер звинуватив критиків у "чорно-білому моральному мисленні" з "безризикової зони комфорту" і заявив, що більшість західних компаній не залишили Росію.

"Це реальність", - сказав він на щорічних загальних зборах акціонерів австрійського банку.

Реклама:

Однак гендиректор Йоганн Штробль заявив на зборах, що банк продовжить розглядати можливість продажу або виокремлення свого російського бізнесу.

Він сказав, що банк продовжить скорочувати свою діяльність в Росії, поки розглядає ці варіанти, але збереже там частину бізнесу, щоб зберегти свою банківську ліцензію. Його заява викликала бурхливі оплески в аудиторії, пише агентство.

"RBI буде продовжувати можливі транзакції, які можуть призвести до продажу або виділення Райффайзенбанку в Росії та його деконсолідації з групи RBI після консультацій з відповідними органами влади", - сказав Штробль.

Реклама:

Раніше цього місяця ознайомлені джерела повідомили Reuters, що Європейський центральний банк тиснув на RBI, щоб той згорнув свій високоприбутковий бізнес в Росії.

За словами іншого співрозмовника, тиск почався після того, як високопоставлений американський чиновник, відповідальний за санкції, під час візиту до Відня минулого місяця висловив занепокоєння з приводу бізнесу RBI в Росії.

Хамеседер, тим не менш, виділив "журналістських критиків, які сидять осторонь", заявивши, що банк допомагає дипломатичним місіям у здійсненні платежів, і вказав на американські банки, які все ще працюють в Росії.

Нагадуємо:

Інвестори вимагають від банківської групи Raiffeisen Bank International під час загальних зборів зробити чіткі заяви щодо подальшої долі бізнесу в Росії.

Європейський центральний банк тисне на австрійський Raiffeisen Bank International щодо виходу банку з РФ.

Санкційний орган США розпочав перевірку щодо Raiffeisen Bank International через його представництво у РФ, яке відіграє важливу роль в економіці держави-терориста.

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло австрійську групу Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни.

Читайте також: Кредитні канікули мобілізованим та сотні мільйонів євро на війну Путіна: чому "Райффайзен" досі в Росії

Економічна правда

Реклама: