"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новини 25 березня: Верховний Суд Британії на стороні України щодо "боргу Януковича", нафта стрімко дешевшає

Середа, 15 березня 2023, 21:00

Про бонди. Верховний Суд Британії виніс рішення на користь України у справі про "борг Януковича" на 3 млрд доларів

Про нафту. Ціни на нафту впали на 5% до найнижчого рівня більш ніж за рік, оскільки занепокоєння щодо Credit Suisse налякало світові ринки і перекреслило надії на відновлення попиту на нафту в Китаї.

Про вугілля. НАБУ і САП скерували до суду перший епізод справи "Роттердам+" за обвинуваченням шістьох осіб у завданні споживачам електроенергії збитків на понад 19 млрд грн протягом 2016-2017 років.

Про санкції. Керівництво австрійського Raiffeisen Bank International обговорювало можливу схему обміну активами з російським Сбєрбанком, щоб отримати суму виручки, яку RBI отримав у Росії 2022 року і не може вивести через обмеження російської влади.

Реклама:

Про SWIFT. Індійські компанії використовують глобальну платіжну систему SWIFT для розрахунків у доларах з Росією, хоча багато російських банків заблоковано в мережі через санкції Заходу

Ексклюзиви ЕП

GPT-4 більший і кращий за ChatGPT, але OpenAI не пояснює, чому. Що відомо про нову модель? 

Творці чат-бота ChatGPT представили нове покоління мовної моделі. GPT-4 вміє обробляти не лише текст, а й картинки. Що ще відомо про її нові можливості?

Реклама:

Україна перемогла РФ у справі про "борг Януковича", але є нюанс. Що означає рішення Англійського суду?

Суд визнав законними аргументи України щодо отримання від Росії 3 млрд дол під тиском у 2013 році. Це означає, що країні-агресору не доведеться повертати гроші. Проте це ще не все.

Реклама: