Новини 26 січня: наслідки ракетної атаки, облікова ставка і прогнози НБУ

Четвер, 26 січня 2023, 21:20 -

Про наслідки ракетної атаки по енергоінфраструктурі. Унаслідок ракетної атаки РФ є влучання в об'єкти енергетичної інфраструктури. Запроваджено аварійні відключення: найскладніша ситуація зранку фіксувалась в Київській, Одеській та Вінницькій областях.

Після аварійних відключень світла поступово повертаються планові графіки.

Про ставку. Національний банк України на засіданні в четвер, 26 січня, очікувано не змінив облікову ставку – вона залишилась на рівні 25%.

Про прогнози НБУ. У Національному банку покращили свої прогнози щодо показників інфляції в Україні у 2023 році з 21% до 18,7%.

Реклама:

Національний банк очікує зростання реального ВВП цьогоріч на 0,3% – прогноз погіршили, зокрема, через наслідки атак росіян на енергетичну інфраструктуру.

Про "фінансовий Рамштайн". У четвер, 26 січня, розпочала роботу Міжвідомча донорська координаційна платформа  для підтримки процесу відновлення, відновлення та реконструкції України у рамках так званого "фінансового Рамштайну".

Про "зерновий коридор". Упродовж січня кількість виходів суден із українських портів трималася на рівні 2,7, тобто в середньому це було по 2-3 кораблі в день - це один із найнижчих показників за всі місяці існування "зернової ініціативи".

Реклама:

Про МВФ. МВФ вивчає можливість надання Україні багаторічного пакету допомоги на суму до 16 мільярдів доларів, який допоможе покрити потреби країни і стане каталізатором для збільшення міжнародного фінансування.

Ексклюзиви ЕП

"Мерзни, мерзни, вовчий хвіст". Не змерз. Як Путін програє газову війну

Глобальне потепління допомогло європейцям комфортно пройти більшу частину зимового періоду. Проте війна за енергонезалежність ще триває.

Війна за заспокійливе: чому "Фармак" та "Дарниця" уже 20 років судяться за корвалол

З чого почалась довгорічна суперечка, чи поставив крапку в конфлікті Верховний Суд та які наслідки матиме його рішення на інші подібні справи.

Реклама: