"Я не крав гроші": засновник FTX відреагував на звинувачення в шахрайстві

Четвер, 12 січня 2023, 18:30 -

Засновник збанкрутілої криптобіржі FTX Сем Бенкман-Фрід, якому пред'явлені звинувачення в шахрайстві, заявив, що не крав гроші звинуватив в краху своєї біржі широкий крах на ринках криптовалют.

Про це пише Reuters.

"Я не крав кошти", - заявляє Сем Бенкман-Фрід у незвичайному блозі після арешту

Минулого місяця федеральні прокурори на Манхеттені заявили, що Бенкман-Фрід вкрав мільярди доларів у клієнтів FTX, щоб сплатити борги за свій крипто-орієнтований хедж-фонд Alameda Research, придбати розкішну нерухомість та пожертвувати кошти на політичні кампанії в США.

Реклама:

"Я не крав кошти, і я точно не ховав мільярди", - написав Бенкман-Фрід в блозі, опублікованому на Substack, в рідкісній публічній заяві.

"Адвокати зазвичай радять клієнтам зберігати мовчання до суду, оскільки прокурори можуть використовувати їхні коментарі проти них у суді. Суд над ним має розпочатися 2 жовтня 2023 року", - нагадує Reuters.

Прес-секретар Бенкмана-Фріда відмовився від коментарів.

Реклама:

У своєму пості Бенкман-Фрід не торкнувся безпосередньо багатьох інших звинувачень, висунутих проти нього, а саме, що він ввів в оману інвесторів і кредиторів щодо фінансового стану FTX і Alameda.

Він написав, що Alameda не змогла застрахуватися від "екстремального" краху на криптовалютних ринках, який в кінцевому підсумку стався в минулому році.

"Коли Alameda стала неліквідною, FTX International зробила те ж саме, тому що у Alameda була відкрита маржинальна позиція на FTX", - написав Бенкман-Фрід.

30-річний колишній мільярдер також заявив, що американське крило FTX "повністю платоспроможне" і що його міжнародний підрозділ має багато мільярдів доларів активів.

"Якби він перезавантажився, я вважаю, що є реальний шанс, що клієнти можуть бути в значній мірі задоволені", - написав він.

Минулого місяця двоє його найближчих соратників визнали себе винними в обмані клієнтів і погодилися співпрацювати зі слідством.

Керолайн Еллісон, колишній виконавчий директор Alameda, заявила на слуханнях, що Бенкман-Фрід та інші керівники FTX отримали мільярди доларів у вигляді таємних кредитів від Alameda.

У грудні Бенкман-Фрід був звільнений під заставу в 250 мільйонів доларів і поміщений під домашній арешт в будинку своїх батьків в Пало-Альто, Каліфорнія.

Нагадаємо:

Сем Бенкман-Фрід, засновник збанкрутілої криптовалютної біржі FTX, був заарештований 12 грудня на Багамських островах після пред’явлення звинувачень прокуратурою США.

Засновника FTX Сема Бенкмана-Фріда, якого арештували на Багамах за запитом США, американські регулятори звинуватили в здійсненні багаторічної схеми обману інвесторів.

Засновник криптобіржі FTX Сем Бенкман-Фрід вирішив погодитися на екстрадицію із Багамських островів в США для пред'явлення звинувачень в шахрайстві.

Засновник криптобіржі FTX Сем Бенкман-Фрід був доставлений під вартою ФБР із Багамських островів в США, де його звинувачують в шахрайстві. А співзасновник FTX Гері Ванг та ексголова Alameda Research Керолайн Еллісон визнали провину у шахрайських діях і співпрацюють зі слідством.

Засновник криптобіржі FTX Сем Бенкман-Фрід буде звільнений під заставу в 250 мільйонів доларів, поки він чекає суду за звинуваченнями у шахрайстві та відмиванні грошей.

Клієнти збанкрутілої криптобіржі FTX подали позов до суду у справі про банкрутство проти ексгендиректора FTX Сема Бенкмана-Фріда та інших посадовців біржі в надії бути першими в черзі на відшкодування коштів.

Читайте також: Крах FTX: як Сем Бенкман-Фрід завалив криптогіганта вартістю 30 мільярдів доларів

Економічна правда

Реклама: