Новини 14 жовтня: Фрідман готовий подарувати Альфа-банк державі, Путін погрожує зривом "зернової угоди"

П'ятниця, 14 жовтня 2022, 22:00 -

Про Альфа-банк. Акціонери Альфа-Банку Україна заявили про готовність докапіталізувати його на 1 млрд доларів, або у разі рішення Кабміну чи НБУ щодо необхідності передачі контролю над банком державі чи іншому акціонеру, готові подарувати його акції.

Про "зернову угоду". Президент Росії Володимир Путін стверджує, що подальше функціонування гуманітарних коридорів для вивезення зерна з України буде під питанням, якщо з'ясується, що їх використовують "для терактів".

Про Марченка і МВФ. Керуючі країни-члени Групи Світового банку та Міжнародного валютного фонду обрали міністра фінансів України Сергія Марченка Головою Ради керуючих Світового банку та МВФ на 2023 рік.

Про енергоспоживання. Диспетчерський центр "Укренерго" не планує вводити обмежень енергоспоживання - ані в Києві та області та інших регіонах. Проте українців закликають і далі зменшувати споживання електроенергії вранці і ввечері.

Реклама:

Про збори на системи протидії дронам. На "Ловця Шахедів" – системи протидії дронам, яка допоможе знищувати ворожі БПЛА - за 8 годин зібрали 100 млн грн: збір продовжується.

Ексклюзив ЕП

За місяць яйця подорожчали майже удвічі. Що сталося і чи не буде дефіциту?

Реклама:

Ціни на яйця злетіли – 50-70 гривень за десяток. Як це пов'язано з війною та що наразі відбувається з виробництвом в Україні.

Реклама: